Appelchips

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 11:40

Appelchips, sounds amazing right?! And again; easy, healthy and tasty! 

 

Zoete of hartige trek, bij de appelchips krijg je het allebei! Win-win! Een krokant gebakken appelbite, met een zoete taste! Plussss; je hoeft je niet schuldig te voelen als je je even laat gaan en perongeluk het hele bakje naar binnen werkt. Lovely! 

 

Bedenk wel ruim van te voren dat je dit als je middag snack wilt eten, want het moet minstens 1,5 uur in de oven!  

 

Ingrediënten:

- appel

- kaneel

 

Benodigdheden:

- oven

 

1. Verwarm de oven voor op 100 graden. (Haal één bakplaat er uit!)

 

2. Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel ze op de bakplaat. Zorg er voor dat de appels niet op elkaar liggen, daardoor plakken ze aan elkaar vast bij het bakken en worden ze niet knapperig.

 

3. Zet de bakplaat in de oven en zet de timer op 1 uur en 45 minuten. Kijk of ze mooi beginnen te kleuren en krokant worden. Zo niet; dan kunnen ze nog even iets langer! 

 

4. Laat ze buiten de oven afkoelen op de bakplaat en strooi er wat kaneel overheen. (Tijdens het afkoelen worden ze nog knapperiger!)

 

Je kunt ze een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje! (Wat waarschijnlijk niet hoeft, want ze zijn veel te lekker om te laten staan!)

An apple a day, keeps the doctor away! 

 

Enjoy!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.