Havermout pannenkoeken

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 12:57

Oh havermout, oh havermout, wat zijn je vlokjes wonderschoon! 

 

Met havermout kun je zoveel lekkers maken en vaak ook heel gemakkelijk! Zoals nu, pancakes! How is it even possible? Met again, als basis maar 3(!) ingrediënten! Isn't it lovely?! Heerlijk als ontbijt, als lunch of als tussendoortje.

 

Ingrediënten:

(voor 4 pannenkoekjes)

- 30 gr havermout

- banaan

- ei

- boter (om in te bakken)

 

Benodigdheden:

- pan 

- staafmixer 

 

1. Prak de banaan fijn in een bakje en doe het ei en de havermout erbij. Roer het met een vork of garde door elkaar (ik gebruik een staafmixer, easy peasy lemon squeezy), tot een glad/egaal beslag.

 

2. Smelt wat boter in de pan en doe een (jus)lepel beslag in de pan, laat de pannenkoek op zacht tot middelmatig vuur bakken.

 

3. Keer de pannenkoek pas om als de bovenkant ''droog'' is. Gebruik hiervoor een spatel (of twee) zodat de pannenkoek niet uit elkaar valt. 

 

4. Keep going, tot dat ze goudbruin en knapperig zijn en je beslag op is!

 

TOPPING IDEAS:

- 100% pindakaas

- vers fruit (banaan, appel, blauwe bessen, aardbeien, frambozen kiwi enz.)

- kaneel

- chiazaad

- kokosrasp

- rozijnen

- honing

- huttenkase

- walnoten 

 

De havermout pancakes zijn goed te bewaren in een afgesloten bakje of met huishoudfolie. (Zo kun je alvast je ontbijtje voor twee dagen in elkaar flansen!) Warm zijn ze natuurlijk het lekkerste, dus voor de volgende morgen; verwarm ze even in de magnetron, pan of oven! 

 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb