Zoete aardappel wafels

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 13:10

Challenge time! Het is zo leuk om nieuwe dingen te proberen!

 

Dit recept is ook nog eens easy om te maken, omdat de basis uit maar 2(!) ingrediënten bestaat!

 

Easy, healthy and tasty!

 

Aangezien ik het wafelijzer heb herontdekt, werd het tijd om er meer uit te halen, variatie! Iets anders dan mijn ozo geliefde havermout banaan wafels! Deze keer; zoete aardappel wafels! (Je kunt dit recept ook gewoon in de pan bakken, in plaats van met een wafelijzer, but i love it!) 

 

Ingrediënten:

(voor 2 wafels)

- 1 zoete aardappel

- 1 ei

- snufje zout + kruiden zoals knoflook(poeder), italiaanse kruiden, paprikapoeder enz. (optioneel)

- boter (om in te vetten)

 

Benodigdheden:

- wafelijzer

- vork

 

1. Schil de zoete aardappel. 

 

2. Zet het wafelijzer aan op de hoogste stand, zodat het kan opwarmen.

 

3. Rasp de zoete aardappel met een rasp boven een bakje, zodat je mooie, fijne sliertjes/stukjes krijgt.

 

4. Kluts het ei door de geraspte zoete aardappel heen, tot het een (tot hoever het mogelijk is) egaal beslag is. 

(Voeg eventueel de kruiden er aan toe!)

 

5. Vet het wafelijzer in met een beetje boter. (De boter kun je eventueel kort in de magnetron verwarmen, zodat het wat zachter wordt!) 

 

6. Verdeel het beslag over de twee delen van het wafelijzer en sluit het ijzer. Laat de wafels ongeveer 15 minuten bakken, zodat ze gaar en goudbruin van kleur zijn! (Check de wafels na 10 minuten, even om te zien hoe ze gaan. Elk wafelijzer is verschillend!)

 

7.. Zodra ze de gewenste kleur hebben, haal ze uit het ijzer en zet het ijzer uit. 

 

TOPPING IDEAS:

- huttenkase

- kruiden

- tomaten

- avocado

- geitenkaas

- feta kaas

- rucola

- honing

- walnoten

- and many more veggiesssss!

 

Enjoy!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb