Zoete aardappel friet

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 09:47

Another sweet potato recipeee! And like always; Easy, healthy and tasty! 

 

Deze heerlijke zoete aardappel friet is mega makkelijk en mega lekker om te maken en eten! En natuurlijk om even in de zoete aardappel vibe te blijven! (Check ook de zoete aardappel wafels!

 

Ingrediënten:

(voor 1 persoon) 

- 1 zoete aardappel

- kruiden naar smaak (zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder)

- olie

 

Optioneel: frisse yoghurt dip

- yoghurt/Griekse yoghurt

- kruiden naar smaak

 

Benodigdheden:

- oven

- bakpapier

- mes

- kom

 

Let's go!

 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. (Haal er één bakplaat uit, daar kun je de friet op leggen voor het in de oven gaat.)

 

2. Was de zoete aardappel en snijd het in dunne reepjes! Hoe dunner, hoe knapperiger! (De schil van de aardappel laat ik zitten. In de schil zitten veel vitaminen/mineralen en door de harde schil worden je frietjes extra knapperig!)

 

3.  Doe de gesneden zoete aardappel in een kom en voeg een scheutje olie toe. (I don't give a fuck wat voor olie, olie is olie.) 

 

4. Voeg de kruiden naar smaak toe aan de met olie bedekte zoete aardappelen. (Door de olie plakken de kruiden mooi vast!)

 

5. Roer het goed door elkaar en verdeel het over de bakplaat, bedekt met bakpapier.

 

6. Doe de bakplaat in de oven en zet de timer op ongeveer 20/25 minuten.

 

Voor de dip: Meng de yoghurt/Griekse yoghurt samen met de kruiden. (knoflook, zout, peper, eventueel citroensap, basilicum, munt enz.)  Maak er een fris feestje van!  

 

Enjoy "sweety"! 

(+1 voor de woordgrap! Houdt iemand de punten ook bij, of wa?)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb