Pancakes 2.0

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 08:13

Jaaaaaaa, pancakes! Altijd een méér dan goed idee om de dag mee te beginnen! A few pancakes a day, keeps the doctor away!? 

In een eerder blog heb ik de banaan-havermout pannenkoeken/pancakes gedeeld, maar die verdiende naar mijn idee een 2.0 versie.

 

Bij deze!

 

Een nog veel beter/mooier/lekkerder/leuker recept voor heerlijke ontbijt (of wanneer je ze ook wilt verslinden) pancakes! 

 

Ingrediënten:

(Voor een stuk of 8 pancakes, ligt er maar net aan hoe groot/klein je ze maakt hè!)

- 1 banaan

- 1 ei

- (soja) melk

- bloem/meel (tarwe/volkoren/amandel/kokos/boekweit/spelt alles kan)

- baking soda (of bakpoeder, dan zonder de citroen)

- citroen

- boter (om in te bakken)

 

Topping (het beste gedeelte!!):

- 100% pindakaas !!!!!!!!

(Want; Een dag zonder pindakaas, is een dag niet geleefd!)

- frozen fruit

- kaneel

- kokos

- meer fruit

Alles wat topping waardig is, is top toch! Doe waar je zin in hebt en maak er een feestje van!

 

Benodigdheden:

- pan

- bakje

- vork

- lepel

- spatel

Showtime!

 

1. Snijd de banaan in stukjes en prak deze in een bakje met een vork

 

2. Voeg het ei toe en meng dit nogmaals goed door elkaar met de vork, tot een semi egaal mengsel.

 

3. Doe er een scheut soja melk bij en meng dit met de rest van het mengsel. 

 

4. Voeg ongeveer 3/4 eetlepels bloem toe en meng dit tot een egaal beslag. (Ik gebruik de tarwe bloem. Deze hadden we in huis en is prima hiervoor. Alle andere soorten bloem/meel zijn waarschijnlijk ook prima te gebruiken!)

 

5. Doe er een theelepel baking soda bij. (Of een theelepel bakpoeder als je dit in huis hebt.)

 

6. Knijp een half schijfje citroen bij het mengel/beslag en roer alles nogmaals kort door. (Als je bakpoeder gebruikt hoeft er geen citroen doorheen!!)

 

FUNFACT:

De baking soda heeft een unieke werking. Je kunt er van alles mee. Van het schoonmaken van de gootsteen, tot het bakken van pancakes. Een bijzonder product, als je het mij vraagt! Het goedje gaat pas zijn werk doen (het luchtig maken van de pancakes) als er een ''zuur'' aan toe wordt gevoegd. Vandaar de citroen. Je zou de citroen ook achterwege kunnen laten en in plaats daarvan karnemelk gebruiken als vervanger van de (soja) melk! 

 

7. Schep het beslag met een lepel in een met boter ingevette pan en sluit deze af met een deksel.

 

8. Keer de pancakes om met een spatel, als ze aan de bovenkant bijna, tot zo goed als ''droog'' zijn en ga net zo lang door tot dat je beslag op is!

9. EN NU HET LEUKSTE DEEL! Toppingggggs! Als topping gebruik ik (het zal eens een keertje niet..) pindakaas! Ook hebben we altijd wel iets van bevroren fruit in de diepvries liggen! Maak er een feestje van!

 

En nee, ik schaam mij totaal niet voor de overdosis aan pindakaas die ik er overheen smijt!! (Diep van binnen wel, hahaha!) 

 

Gewoon genieten, toch?!

 

Smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.